ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ
 • - Најголем Остров во Грција
 • - Директен Чартер лет
 • - Солун - > Крит (Хераклион)
 • - Крит (Хераклион) - > Солун
 • - Авио компанија: Елин Ер

1. ден СОЛУН – КРИТ

Пристугнување во Солун 2 часа пред предвиденото време за лет. Директен лет за Крит. Пристигнување на аеродромот во Хераклион. Средба со претставниците на агенцијата и трансфер со автобус до резервираниот хотел. Превземање и сместување во собите според хотелски правила (по 14:00 часот).  

од 2 до 6/9/10/13. ден КРИТ

Денови за одмор и уживање во убавините на Критското и Либиското море со престој во хотели (со услуги по сопствен избор од каталогот) лоцирани во туристичките хотелски зони на Крит. Можност за факултативни екскурзии во организација на локалната партнер агенцијата (крстарење со брод; нуркање; посета на Балос, Елафониси...).  

7/10/11/14. ден КРИТ– СОЛУН

Одјавување и напуштање на собите, според правилата на хотелот по што завршуваат хотелските пансионски услуги. Слободно време за индивидуални активности до заминување на аеродромот во Хераклион. Предавање на багажот два часа пред полетување. Директен лет за Солун. Пристигнување во Солун.

КРИТ ЧАРТЕР ЛЕТОВИ (СОЛУН-КРИТ-СОЛУН)

РАСПОРЕД НА ЛЕТОВИ СО МОЖНОСТ ЗА ДОЛЖИНА НА ПРЕСТОЈ
(ноќи / денови)
ELIN AIR
ПоаѓањеДен7Н/8Д9Н/10Д10Н/11Д14Н/15Д
05.05.2019НеделаОК/ОКОК
06.05.2019ПонеделникОКОК/ОК
08.05.2019СредаОК//ОК
12.05.2019НеделаОК/ОКОК
13.05.2019ПонеделникОКОК/ОК
15.05.2019СредаОК//ОК
19.05.2019НеделаОК/ОКОК
20.05.2019ПонеделникОКОК/ОК
22.05.2019СредаОКОК/ОК
26.05.2019НеделаОК/ОКОК
27.05.2019ПонеделникОКОК/ОК
29.05.2019СредаОКОК/ОК
31.05.2019ПетокОКОК/ОК
02.06.2019НеделаОК/ОКОК
03.06.2019ПонеделникОКОК/ОК
05.06.2019СредаОКОК/ОК
07.06.2019ПетокОКОКОКОК
09.06.2019НеделаОК/ОКОК
10.06.2019ПонеделникОКОК/ОК
12.06.2019СредаОКОК/ОК
14.06.2019ПетокОКОКОКОК
16.06.2019НеделаОК/ОКОК
17.06.2019ПонеделникОКОК/ОК
19.06.2019СредаОКОК/ОК
21.06.2019ПетокОКОКОКОК
23.06.2019НеделаОК/ОКОК
24.06.2019ПонеделникОКОК/ОК
26.06.2019СредаОКОК/ОК
28.06.2019ПетокОКОКОКОК
30.06.2019НеделаОК/ОКОК
01.07.2019ПонеделникОКОК/ОК
03.07.2019СредаОКОК/ОК
05.07.2019ПетокОКОКОКОК
07.07.2019НеделаОК/ОКОК
08.07.2019ПонеделникОКОК/ОК
10.07.2019СредаОКОК/ОК
12.07.2019ПетокОКОКОКОК
14.07.2019НеделаОК/ОКОК
15.07.2019ПонеделникОКОК/ОК
17.07.2019СредаОКОК/ОК
19.07.2019ПетокОКОКОКОК
21.07.2019НеделаОК/ОКОК
22.07.2019ПонеделникОКОК/ОК
24.07.2019СредаОКОК/ОК
26.07.2019ПетокОКОКОКОК
28.07.2019НеделаОК/ОКОК
29.07.2019ПонеделникОКОК/ОК
31.07.2019СредаОКОК/ОК
02.08.2019ПетокОКОКОКОК
04.08.2019НеделаОК/ОКОК
05.08.2019ПонеделникОКОК/ОК
07.08.2019СредаОКОК/ОК
09.08.2019ПетокОКОКОКОК
11.08.2019НеделаОК/ОКОК
12.08.2019ПонеделникОКОК/ОК
14.08.2019СредаОКОК/ОК
16.08.2019ПетокОКОКОКОК
18.08.2019НеделаОК/ОКОК
19.08.2019ПонеделникОКОК/ОК
21.08.2019СредаОКОК/ОК
23.08.2019ПетокОКОКОКОК
25.08.2019НеделаОК/ОКОК
26.08.2019ПонеделникОКОК/ОК
28.08.2019СредаОКОК/ОК
30.08.2019ПетокОКОКОКОК
01.09.2019НеделаОК/ОКОК
02.09.2019ПонеделникОКОК/ОК
04.09.2019СредаОКОК/ОК
06.09.2019ПетокОКОКОКОК
08.09.2019НеделаОК/ОКОК
09.09.2019ПонеделникОКОК/ОК
11.09.2019СредаОКОК/ОК
13.09.2019ПетокОКОКОКОК
15.09.2019НеделаОК/ОКОК
16.09.2019ПонеделникОКОК/ОК
18.09.2019СредаОКОК/ОК
20.09.2019ПетокОКОКОКОК
22.09.2019НеделаОК/ОКОК
23.09.2019ПонеделникОК//ОК
ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО:
 • * 7, 9, 10 или 14 ноќевања на база наведената услуга.
 • * Авионска карта на релација Солун – Крит – Солун со чекиран багаж
 • * Организиран трансфер аеродром – хотел – аеродром во Хераклион*
 • * Аеродромски Такси
 • *** Трансфер Скопје - Солун Ародром - Скопје (САМО ЗА ПОАЃАЊА ВО НЕДЕЛА И ВРАЌАЊА ВО НЕДЕЛА)
ВО ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛУЧЕНО:
 • * Патничко здравствено осигурување
 • * Хотелски услуги после одјавување на собите (*** хотелот има право да ги прекине услугите по времето предвидено за одјавување)
 • Факултативни екскурзии и други индивидуални трошоци.
 

* ВАЛИДНОСТ НА ПАСОШОТ ДА БИДЕ МИНИМУМ 3 МЕСЕЦИ ОД ДАТУМОТ НА ПРИСТИГНУВАЊЕ

* ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДВА ДЕНА ПРЕД ПОЛЕТУВАЊЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ТОЧНОТО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТУВАЊЕ НА АВИОНОТ ОД СКОПЈЕ