Нејзиното Височество, Венеција

Поставена на 100тина островчиња испреплеткани меѓу себе со мостови и канали, Венеција со векови е еден од најубавите градови на светот. Градот на мостови и канали го нема сменето својот лик повеќе од 600 години и повеќе изгледа како сцена од некоја сликовница или бајка, отколку на модерен град метропола. Таа е толку оригинална и […]

CRYSTAL HOTELS RESORT & SPA ( Кемер, Белек, Сиде )

Ланец на хотели со единствена политика и стандарди, фундаментални за сите хотели поединечно, кои резултираат со висок квалитет и врвна услуга. Со својата цел за постојано подобрување на квалитетот во услугата во сооднос со примарно поставените високи стандарди со сигурност го обезбедува одржливиот успех. Во натпревар со националната и интернационалната конкуренција за водечка позиција стандардот […]

Интересни излети за посета во Анталија

За време на летниот престој во Анталија како дополнување на сонцето, песокот и морето, на гостите им стојат на располагање бројни факултативни излети интересни за посета, дали преку организирани патувања со стручни водичи или како индивидуални посети и разгледи. Во продолжение издвојуваме и опишуваме некои од нив; Џип Сафари – да се ужива во недопрената […]

Анталија

Истанбул – Индивидуален Разглед

Постојат неколку начини за разглед на градот Истанбул, меѓу кои панорамски, вклучен скоро во секоја програма на организирано групно патување, пешачки разглед или разглед преку крстарење по Босвор. Индивидуалниот разглед од овој текст го започнувам од станицата Аксарај користејки ја трамвај рутата Т1. Кај станицата Бајазит – Капаличарши лоциран е еден од најстарите и најголемите затворени пазари. Составен […]

Париз за Нова Година

Доколку сте доволно среќни да бидете во Париз на прагот на Новата Година, градот на светлината нуди доволно одлични можности за да си посакате Bonne année! Во мојата книга на патувања, Париз е веројатно најколоритното и највозбудливото место за дочек на Новата Година, без разлика дали преферирате диско клубови и танцување, гастрономско уживање или класична […]

Која е вистината за Вашето одбрано сместување ???

При избор на дестинација за одмор многу нешта се потребни да бидат преставени вистински какви што се. Согласно планираниот буџет одвоен за одмор, на секој од нас очекувањата ни се да се постигне најдобрата понуда по најповолна цена. Во денешно време информациите се достапни на повеќе места, како најголем извор интернетот, за поголемиот број на […]